Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@13:22:02 GMT

معادله‌ای که ۱۴ را برابر ۴۰ کرد

تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۴۳۱۷۴۱

معادله‌ای که ۱۴ را برابر ۴۰ کرد

به گزارش ایرنا، اهدای عضو از رسوم بسیار پسندیده ای است که تا حدودی در سال های اخیر نهادینه شده و نجات جان انسان های بیمار و رفع نگرانی خانواده آنها، به اولویت نخست خانواده داغدار و مصیبت زده دیگری تبدیل می شود و این یعنی اوج انسان دوستی و انسانیت.

۳۱ اردیبهشت مصادف با سالروز فتوای تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر جایز بودن اهدای عضو با تایید و تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی در تقویم ملی کشور به ‌عنوان روز ملی اهدای عضو، اهدای زندگی به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اهدای عضو علاوه براعضا، بافت و نسوج سالم اهدا کننده پیوند داده می شود که رایج ترین آنها کلیه‌، قلب، کبد، پانکراس، روده، ریه‌، استخوان، مغز استخوان، پوست و قرنیه است.

مرگ مغزی هرچند بسیار دلخراش و ناراحت کننده است اما زمانی که اعضای فرد دچار حادثه به بیمار دیگری اهدا شده و خانواده هایی از نگرانی خارج شوند، دلشوره ای شیرین برای تمام عمر با بخشندگان همراه خواهد شد، شادی در اوج غم و حسرت با آنها همراه می شود چراکه دریافته اند اعضای عزیر از دست رفته شان به جای اینکه زیرخاک دفن شود زندگیهایی را نجات داده، سایه پرمهر پدر یا مادر را بر سرکودکانی نگه داشته، چشم های نگران مادری را از انتظار به درآورده و اینگونه می شود که اشک ازدست دادن عزیزی با اشک شوق به دست آوردن دوباره ی عزیز دیگری پیوند می خورد.

اینجا بزرگی، سخاوت، ایثار و دریادلی تعیین کننده معادلات است، اعداد و ریال جایی در این معامله ندارند و مهر تایید بزرگترین قاضی یعنی خداوند بر این بده بستان حک می شود، معامله ای که بدون شک بهتر از آن کمتر یافت می شود، وقتی که می بینی عزیز از دست رفته، عزیر دیگران را نجات داده و رنگ زندگی را به قلب های بیمار و چشمان منتظر پاشیده است.

و چقدر زیباست فردی که سیاه عزیز ازدست رفته اش را به تن دارد، بلاتکلیفی و زندگی در بیم و هراس دیگران را پایان داده و رختی از امید و زندگی دوباره با اهدای اعضای عزیزش بر تن آنان کرده است، اینگونه می شود که هیچگاه فرزند خود را از دست نداده اند بلکه او را جاودانه کرده اند و ردپایی از زندگی اش را در نفس های دیگری به نظاره می نشینند.

بر اساس آمار رسمی از سال ۷۹ تاکنون ۶۵ هزار نفر در ایران پیوند عضو شدند.

اهدای عضو قبل از مرگ

با توجه به شرایط سخت روحی که خانواده بیماران مرگ مغزی دارند گرفتن رضایت از این افراد برای عمل پیوند اعضا کار چندان راحتی نیست و افرادی باید در این راستا فعالیت کنند که از نظر روحی و روانشناسی توانایی های لازم را داشته باشند و فقدان این امر در برخی موارد تبعاتی داشته و حتی نتیجه عکس داده است.

به منظور کاهش این مشکلات، گرفتن کارت اهدای عضو در زمان حیات به عنوان یکی از برجسته ترین اقدامات در این زمینه فرهنگ سازی شد.

با شروع تبلیغات فرهنگی و برگزاری جشن نفس، تعداد بیشتری از مردم با این امر آشنا شدند و تعداد افراد متقاضی کارت اهدای عضو روز به ‌روز بیشتر شده و افراد بیشتری در اطراف ما هستند که این عمل خداپسندانه را قبل از مرگ انجام داده اند.

هرچند کارت اهدای عضو تنها نشان‌دهنده رضایت قلبی هر شخص برای اهدای عضو در زمان مرگ است و جنبه‌ قانونی ندارد ثبت نام و صدور این کارت در سامانه  www.ehda.center به ‌صورت برخط انجام می‌شود.

اطلاعات داوطلبان دریافت کارت بلافاصله وارد سامانه کشوری کارت اهدای عضو شده و در آن ذخیره می‌شود، این سامانه از طریق کلیه بیمارستان‌های کشور قابل دسترسی بوده و امکان جستجوی نام افراد مرگ مغزی بستری در این بیمارستان‌ها وجود دارد.

 ذخیره ارزی ۸ برابر بودجه وزارت بهداشت با پیوند

 قائم مقام هیات رئیسه انجمن اهدای عضو ایرانیان نیز خردادماه امسال در سفر به بیرجند گفته: از سال ۷۹ تاکنون ۶۵ هزار نفر در ایران پیوند عضو شدند که انجام اعمال پیوند در کشور سبب ذخیره ارزی معادل هشت برابر بودجه وزارت بهدشت، درمان و آموزش پزشکی شده است.

امید قبادی پیوند اعضای ارگان‌های فرد مرگ مغزی را یکی از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی برشمرد و افزود: تا قبل از سال ۶۸ اگر فردی می‌خواست پیوند شود باید ۴۰ هزار پوند هزینه می‌کرد و در انگلیس پیوند می‌شد که حدود ۹۵ درصد مردم فوت می‌کردند.

قائم مقام رییس هیات رئیسه انجمن اهدای عضو ایرانیان بیان کرد: براساس قوانین اگر کشوری پیوند اعضا داشته باشد یعنی به قله علوم پزشکی رسیده است لذا بعد از فتوای مقام معظم رهبری تحولی در نظام سلامت کشور رخ داد.

اهدای عضو نیازمند فرهنگسازی

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم با بیان اینکه اهدای عضو در جامعه نیاز به فرهنگ سازی دارد گفت: دوسوم خانواده‌های افرادی که مرگ مغزی می‌شوند رضایت به اهدای عضو نمی‌دهند چون اطلاع کافی ندارند.

مهدی شادنوش افزود: در برخی بیماری‌ها چاره‌ای جز پیوند اعضا نداریم به طور مثال فردی که کارایی قلب وی خیلی پایین است یا باید به وی قلب اهدا شود تا بتواند به زندگی ادامه دهد یا عضو اهدایی پیدا نمی‌شود و باید با زندگی وداع کند.

وی بیان کرد: در برخی بیماران مانند دیالیز، فرد از زندگی ساقط می‌شود و نمی‌تواند نان‌آور خانه باشد زیرا یک روز درمیان بایستی چهار ساعت دیالیز شود.

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت اظهار داشت: ایران به دلیل اساتید خبره ای که دارد برای پیوند اعضا صاحب‌نام است اما اطلاع‌رسانی در خصوص اهدای عضو کمتر اتفاق افتاده است و مردم در جریان نیستند.

وی ادامه داد: هنوز عده زیادی از مردم ما نمی‌دانند فردی که دچار مرگ مغزی شده است از لحاظ پزشکی فوت کرده و بهتر است اعضای وی به افراد نیازمند اهدا شود تا حداقل جان چند بیمار دیگر نجات یابد.

شادنوش تصریح کرد: هر فرد مرگ مغزی با اهدای عضو می‌تواند جان هشت نفر را از مرگ، درد و رنج بی‌نهایت نجات دهد و این نیازمند فرهنگ‌سازی است.

وی با اشاره به فتوای تاریخی امام راحل در خصوص پیوند اعضای مرگ مغزی عنوان کرد: از فتوای تاریخی و ماندگار مقام معظم رهبری در سال ۶۸ تاکنون اتفاقات خوبی در این زمینه در کشور رخ داده است.

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت یادآور شد: در سال‌های اخیر علمای اهل تسنن نیز در سراسر کشور اجازه این مهم را داده‌اند و مشارکت دارند  و همچنین کسانی که در جامعه نفوذ دارند مانند هنرمندان، بازیگران، علما و روحانیون و افراد شاخص به عنوان یک کار خیر وارد میدان شده و اطلاع رسانی می‌کنند اما راه نرفته زیادی در پیش داریم.

شادنوش بیان کرد: تنها ۲۰  درصد اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی در خصوص پیوند اعضا بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است و مابقی نیاز به همکاری مردم، دستگاه‌های اجرایی از جمله استانداری، شورای شهر و ائمه جمعه و جماعات داریم.

۱۴ مرگ، ۴۰ زندگی

مسوول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم‌پزشکی لرستان گفت: از تابستان تا پایان پاییز سال گذشته اعضای بدن ۱۴ نفر مرگ مغزی اهدا و موجب نجات ۴۰ نفر شد.

فاطمه امانی  افزود: امسال نیز چهار مورد رضایت گیری داشته ایم که تنها یک مورد آن به مرحله اهدا رسید البته اعمال اهدای عضو به دلیل شرایط شیوع کرونا با حساسی و دقت بیشتری انجام می شود تا با توجه به ضعف سیستم ایمنی گیرندگان، هیچگونه خطری آنها را تهدید نکند.

وی با اشاره به اینکه اهداکنندگان استان ازطیف های مختلف از جمله کودکان ۲ ساله بوده اند تصریح کرد: بر اساس  آمار، هر ۲ ساعت یک نیازمند پیوند عضو جان خود را از دست می‌دهد و درهر ۱۲ ساعت یک نفر نیازمند پیوند عضو نجات پیدا می‌کند.

وی تصریح کرد:" کلیه" از اصلی ترین اعضای بیماران است به طوری که بیش از ۶۰۰ نفر بیمار دیالیزی استان همچنان چشم به راه پیوند اعضا هستند و در هفته چهار روز و هربار سه تا چهار ساعت را برای دیالیز می گذرانند.

 امانی گفت: به طور معمول  هشت ارگان هر فرد دچار مرگ مغزی قابل پیوند است که این رقم در برخی موارد با احتساب بافت و نسوج بیشتر می شود اما رضایت گیری از برخی خانواده ها همچنان به دلیل شرایط خاصی که دارند سخت است و اعضایی که می اند جان بیمارانی را نجات دهد دفن می شوند.

برگزاری دوره های آموزشی علمی و روانشناسی

مسوول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم‌پزشکی لرستان ادامه داد: فعالیت در زمینه پیوند اعضا نیازمند تسلط به فنون روانشناسی و تقویت بنیه روحی است به همین دلیل دوره های معتبر و مستمر این مهم توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار می شود.

امانی گفت: در این راستا یک دوره با حضور اساتید بین المللی به نام " آیروس" ازسال گذشته آغاز شده و ۲۷۵ پزشک، جراح و پرستار آموزش های علمی  و روانی لازم را دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه مراحل این دوره هر بار پیشرفته وتخصصی تر می شود تصریح کرد: استانداردهای علمی و روانشناسی در این آموزش ها لحاظ شده و هر مرحله افراد دسته بندی شده و تعداد خاصی برای آموزش های بعدی انتخاب می شوند.

پیوند عضو رایگان است

مسوول واحد پیوند اعضای دانشگاه علوم‌پزشکی لرستان  با تشکر ازخانواده های افراد اهداکننده اظهار داشت: عمل پیوند در بیمارستان های دولتی و کاملا رایگان انجام می شود و خانواده هایی که برای اهدا عضو رضایت می دهند هیچگونه مبلغی دریافت نمی کنند.

امانی اضافه کرد: بیمارستان ها موظف هستند علاوه بر انجام رایگان اعمال پیوند، تا جای ممکن ازهزینه هایی همچون مراقبت های ویژه فرد اهداکننده که گاها از ۵۰ میلیون تومان بیشتر می شود صرفنظر کند چراکه این در مقابل اقدام انسانی این خانواده ها ناچیز است.

وی همچنین  تصریح کرد: اخذ کارت اهدای عضو کار بسیار زیبایی‌ است، اما تنها ملاک برای اهدای عضو نیست بلکه در هر شرایطی رضایت خانواده افراد برای اهدای عضو امری واجب و ضروری است.

وی گفت: افراد می‌توانند به سامانه مرکزی دریافت کارت اهدا عضو به نشانی www.ehda.center. مراجعه و یا از طریق سامانه کد دستوری *۳*۳۲۳۴# و یا ارسال کد ملی از طریق پیامک به شماره ۳۴۳  جهت ثبت‌نام کارت اهدای عضو اقدام کنند.

بیش از یک هزار بیمار نیازمند پیوند عضو در لرستان وجود دارد که خود و خانواده شان نه اینکه چشم انتظار مرگ دیگران باشند، بلکه به دستان سخاوتمند خانواده هایی امید بسته اند که رضایتنامه اهدای عضو عزیز از دست رفته شان را امضا کنند تا شاید دختری از بی پدری و مادری از داغ عزیز رهایی یابد.

برچسب‌ها لرستان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اهدای عضو

منبع: ایرنا

کلیدواژه: لرستان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اهدای عضو لرستان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اهدای عضو درمان و آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کارت اهدای عضو وزارت بهداشت بیمارستان ها پیوند اعضای خانواده ها پیوند اعضا فرهنگ سازی کارت اهدا برای اهدا پیوند عضو بیماری ها مرگ مغزی دست رفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۴۳۱۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان فارس برند جهانی در عرصه صنایع دستی محسوب می‌شود

ایسنا/فارس معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: فارس، مهد و مادر صنایع‌دستی و برندی جهانی در این عرصه محسوب می‌شود و از این‌رو عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی به کلان‌شهر شیراز اعطا شده است و امیدوارم شیراز قیمومیت خود را در عرصه جهانی نیز حفظ کند.

مریم جلالی امروز، ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در حاشیه رونمایی از سند راهبردی و چشم‌انداز صنایع‌دستی استان فارس در نمایشگاه ایران اکسپو با بیان اینکه شیراز و فارس برندی جهانی در عرصه صنایع‌دستی محسوب می‌شود، افزود: زمینه‌سازی این برند به دست هنرمندان این دیار رقم می‌خورد.

وی با تأکید بر اینکه فارس مرجعیت خود را در عرصه صنایع‌دستی کشور و جهان اثبات کند، گفت: تولید کالاهای کاربردی، بسته‌بندی فاخر و قصه محوری صنایع‌دستی می‌تواند زمینه‌سازی این مرجعیت را فراهم کند.

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی تصریح کرد: بر اساس شعار «پیوند نسلی، پاسداشت هویت در پهنه جهانی»، امیدواریم که دیار بزرگ فارس، نام‌آوران هنر ایرانی و هنرهای سنتی باشد.

وی با ابراز خرسندی از اینکه نسل جدید با همراهی پیشکسوتان وارد عرصه تولیدات صنایع‌دستی شده‌اند، عنوان کرد: این پیوند نسلی کمک می‌کند تا هویت ما ماندگار بماند و بنده مدیون پاسداشت چنین هویتی هستم و امید است در عرصه جهانی هم موفق باشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دهه کرامت فرصت پیوند دل‌های نسل جوان با اهل بیت(ع) است
  • روز پسر ۱۴۰۳ چه روزی است؟ / روز پسر ۱۴۰۳ کی است؟
  • نماینده مهاباد: مجلس در مورد کاظم صدیقی سکوت کرد، در مورد چای دبش لاپوشانی / تعداد افراد زیر خط فقر دو برابر شده است
  • استان فارس برند جهانی در عرصه صنایع دستی محسوب می‌شود
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در استان اردبیل برگزار می‌شود
  • لزوم اتحاد کشورهای اسلامی در برابر ظلم و جنایت رژیم صهیونیستی
  • امروز با سعدی: ای یار جفا کرده پیوند بریده
  • برگزاری رویداد استانی اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم برگزار می‌شود