Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه خراسان گفت‌وگویی با دکتر «کتایون نجفی‌زاده» مدیرعامل انجمن اهدای عضو ایرانیان انجام داده است که بخش‌های مهم آن در ادامه آمده است.

فقط یک سوم خانواده‌های بیماران مرگ مغزی به اهدای عضو رضایت می‌دهند

- هر سال ۵ تا ۸ هزارنفر در کشور دچار مرگ مغزی می‎شوند که نیمی از آن‎ها قابلیت اهدای عضو دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- این یعنی بیش از ۳ هزار فوت‎ شده مرگ مغزی داریم اما متاسفانه فقط خانواده‌های حدود هزار بیمار به اهدای عضو رضایت می‎دهند و دو هزار بیمار مرگ‎ مغزی دیگر، پس از ایست کامل قلب به خاک سپرده می‎شوند.

هر سال ۷ هزار عضو پیوندی و حیات‌بخش دفن می‌شوند!

- هر بیمار مرگ مغزی ۸ عضو قابل اهدا دارد؛ دو کلیه، دو ریه، کبد، قلب، روده و ‌لوزالمعده. این یعنی یک فرد مرگ مغزی می‎تواند به یک تا هشت بیمار، زندگی دوباره ببخشد.

- نسوج و بافت‎‌های بیمار مرگ مغزی هم می‎‌تواند یک تا ۵۳ نفر را از معلولیت نجات بدهد. اما با مرگ کامل دوهزار بیمار مرگ مغزی، حداقل هفت‌هزار عضو پیوندی و حیات‌بخش به زیر خاک می‎رود.

روزانه ۷ تا ۱۰ نفر از بیماران نیازمند عضو پیوندی فوت می‌شوند

- در کشور بیش از ۲۵ هزار بیمار نیازمند عضو پیوندی داریم که متاسفانه روزانه ۷ تا ۱۰ نفر آن‎ها می‎میرند؛ یعنی هرسال حدود ۳ هزار نفر.

- اگر از اعضای پیوندی نیمی از دوهزار فوتی مرگ مغزی زیرخاک‌رفته استفاده می‎شد، دیگر هیچ بیماری در صف دریافت عضو نبود.

مرگی که باید آن را باور کرد

- مهم‎ترین دلیل از بین رفتن اعضای پیوندی در کشور ما، کم ‎اطلاعی بسیاری از مردم درباره مرگ ‎مغزی است.

- با مرگ مغزی بیمار، تمام سلول‎ها و ساقه مغز تخریب می‎شود، با این حال به کمک تنفس مصنوعی، قلب می‎تواند همچنان تپش داشته باشد اما در بهترین شرایط، حداکثر طی دو هفته، تمام سلول‌های بدن می‎میرند.

حتی یک بیمار مرگ مغزی هم احیا نشده است

- بسیاری از خانواده ‎های بیماران مرگ‌مغزی آن را با کما اشتباه می‎گیرند و تصور می‎کنند عزیزشان به زندگی برمی‎‌گردد.

- از سال ۱۹۶۴ (۵۷ سال قبل) که مرگ‎ مغزی در جهان شناخته شد، تاکنون حتی یک مورد از این بیماران هم به زندگی برنگشته‎ است.

فقط یک درصد مرگ‎‌ها، مرگ مغزی است

- فقط یک درصد مرگ‎ها، مرگ مغزی است و ۹۹ درصد دیگر ناشی از توقف عملکرد قلب است.

- از دست دادن یک عزیز بسیار سخت و دردآور است، اما اگر به این فکر کنیم که عزیز ما جزو یک درصد افرادی است که با مرگ‎ مغزی از دنیا رفته است و مرگش می‎تواند به چندین نفر زندگی هدیه کند، باید این اتفاق را یک موهبت و فرصت بدانیم.

قهرمان‎‌سازی کنیم

- باید فرهنگ اهدای عضو را آن‎قدر ترویج کنیم که همه با آن آشنا باشند و لازم نباشد در صورت مواجهه با چنین شرایطی، تازه بخواهیم خانواده ‎ها را آگاه کنیم.

- همه باید بدانند مرگ‌مغزی بازگشت‎ پذیر نیست اما می‌‎تواند زندگی‎ بخش باشد.

- همه باید بدانند بیمار مرگ مغزی و خانواده او که تصمیم به اهدای عضو گرفته‌اند، قهرمان‎‌اند.
 
دو راه ساده برای دریافت کارت اهدای عضو

- هرچند در نهایت باید رضایت خانواده فرد فوت‌شده برای اهدای عضو اخذ شود اما دریافت کارت اهدای عضو یک فرهنگ‎سازی مهم در این مسیر است و نشان‎ دهنده رضایت قلبی خود فرد برای انجام این کار.

- چه خوب است که همه ما با شرکت در پویشی ملی، برای دریافت این کارت اقدام کنیم، با ثبت نام در سایت ehdacenter.ir یا ارسال کد ملی به سامانه ۳۴۳۲.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مرگ مغزی اهدای عضو پیوند اعضا عضو پیوندی کارت اهدای عضو قهرمان سازی بیمار مرگ مغزی عضو پیوندی هزار بیمار اهدای عضو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۸۴۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از ساینس الرت، محققان توانسته اند اتصالات عصبی به نام سیناپس‌ها را با استفاده از همان آب و مواد نمکی که مغز از آن استفاده می‌کند شبیه سازی کنند؛ پیشرفتی که به رشته نوظهور «یونترونیک» که ترکیب زیست شناسی و الکترونیک است کمک می‌کند.

گروهی از پژوهشگران دانشگاه اوترخت در هلند و دانشگاه سوگانگ در کره جنوبی، از عملکرد مغز انسان که از ذرات باردار به نام یون‌های محلول در آب برای انتقال سیگنال‌ها در نورون‌ها استفاده می‌کند، الهام گرفته اند.

یکی از ویژگی‌های مهم توانایی مغز برای پردازش اطلاعات، انعطاف پذیری سیناپسی است که به نورون‌ها اجازه می‌دهد تا قدرت اتصالات بین خود را در پاسخ به تاریخچه ورودی تنظیم کنند.

این دستگاه که جدید «ممریستور یونترونیک» نام دارد، میزان بار الکتریکی را که قبلا از آن عبور کرده است «به یاد می‌آورد» و ما را به ساخت سیستم‌های مصنوعی با قابلیت تقلید از مغز ابرقدرت انسان نزدیک‌تر می‌کند.

«تیم کامسما» «Tim Kamsma» فیزیکدان نظری از دانشگاه اوترخت، می‌گوید: این دستاورد نشان دهنده یک پیشرفت حیاتی به سمت رایانه‌هایی است که نه تنها می‌توانند الگو‌های ارتباطی مغز انسان را تقلید، بلکه از همان محیط نیز استفاده کنند.

ممریستور یونترونیک به شکل مخروط با محلول آب و نمک در داخل آن، فقط ۱۵۰ در ۲۰۰ میکرومتر عرض دارد (عرض حدود سه یا چهار تار موی انسان در کنار هم). تکانه‌های الکتریکی باعث حرکت یون‌ها در کانال مخروطی شکل شده و تغییرات در بار الکتریکی منجر به تغییر در حرکت یون می‌شود. تغییر در چگونگی رسانش الکتریسیته سیناپس را می‌توان اندازه گیری و رمزگشایی کرد تا دریابیم سیگنال ورودی چه بوده که این نشان دهنده نوعی حافظه است.

طول کانال بر مدت زمان حفظ حافظه ممریستور تأثیر می‌گذارد و این نشان می‌دهد می‌توان کانال‌ها را برای کار‌های خاصی طراحی کرد دقیقا مانند آنچه در مغز وجود دارد. فیزیک دان‌ها همچنین در تلاش برای یافتن روش‌های مختلف ترکیب این سیناپس‌های مصنوعی هستند.

اگرچه هنوز این دستگاه و به طور کلی یونترونیک، در مراحل بسیار اولیه هستند، اما با توجه به تولید نسبتا سریع و ارزان، این طراحی جدید می‌تواند برای طیف وسیعی از کاربرد‌های آینده مقیاس پذیر باشد.

مجریان این طرح می‌گویند اگرچه سیناپس‌های مصنوعی قادر به پردازش اطلاعات پیچیده بر اساس مواد جامد هستند، اما ما اکنون و برای اولین بار نشان دادیم که این شاهکار با استفاده از آب و نمک نیز قابل اجراست. ان‌ها به طور موثر رفتار عصبی را با استفاده از سیستمی تکرار می‌کنند که از محیطی مشابه مغز استفاده می‌کند.

این پژوهشگران امیدوارند با الگوبرداری از مغز، به جای تکیه بر فرآیند‌ها و اجزای الکتریکی سنتی و رایج، بتوان با رایانه‌ها به ظرفیت و کارایی مغز نزدیک شد.

نتایج این تحقیقات در نشریه PNAS منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • ◄ کارت هوشمند رانندگان کامیون ؛ بخشنامه جدید و خوشحال کننده برای رانندگان
  • ۲۰ شرکت حمل و نقل کالا در کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند
  • خورشید: ساختار و چرخه حیات تنها ستاره منظومه شمسی
  • بانوی دشتستانی ناجی چند بیمار نیازمند به عضو شد
  • ساخت نخستین سلول مغزی مصنوعی با آب و نمک 
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • ببینید | حضور ترسناک یک کورکودیل در حیات یک خانه‌!
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء